Sestavine:
-polovica buče (za večjo paleto barv lahko dodamo tudi kakšen korenček ali sladki krompir)
-manjša čebula
-strok česna
-olje, sol, poper
-par listov žajblja
-deci ali več rastlinske sladke smetane
Bučo očistimo semen, narežemo na manjše kose ter jih (neolupljene) in premazane z oljem spečemo v pečici na približno 200 stopinjah. Ko je buča zmehčana jo vzamemo iz pečice in olupimo.
Na olju popražimo čebulo, dodamo kose buče, česen, zalijemo z vodo ter vse skupaj spasiramo. Solimo, popramo ter kuhljamo še nekaj časa, po potrebi dolijemo z vodo ali povremo do željene gostote. Vmešamo sladko smetano ter postrežemo z listi žajblja.
Semena lahko solimo in popražimo na olju....
-polovica buče (za večjo paleto barv lahko dodamo tudi kakšen korenček ali sladki krompir)
-manjša čebula
-strok česna
-olje, sol, poper
-par listov žajblja
-deci ali več rastlinske sladke smetane
Bučo očistimo semen, narežemo na manjše kose ter jih (neolupljene) in premazane z oljem spečemo v pečici na približno 200 stopinjah. Ko je buča zmehčana jo vzamemo iz pečice in olupimo.
Na olju popražimo čebulo, dodamo kose buče, česen, zalijemo z vodo ter vse skupaj spasiramo. Solimo, popramo ter kuhljamo še nekaj časa, po potrebi dolijemo z vodo ali povremo do željene gostote. Vmešamo sladko smetano ter postrežemo z listi žajblja.
Semena lahko solimo in popražimo na olju....
Njami!
OdgovoriIzbrišiTo so v redu stvari.
Pač dobre in zdrave kaj češ boljšega.