sreda, 12. oktober 2011

Bučna juha

Sestavine:
-polovica buče (za večjo paleto barv lahko dodamo tudi kakšen korenček ali sladki krompir)
-manjša čebula
-strok česna
-olje, sol, poper
-par listov žajblja
-deci ali več rastlinske sladke smetane

Bučo očistimo semen, narežemo na manjše kose ter jih (neolupljene) in premazane z oljem spečemo v pečici na približno 200 stopinjah. Ko je buča zmehčana jo vzamemo iz pečice in olupimo.
Na olju popražimo čebulo, dodamo kose buče, česen, zalijemo z vodo ter vse skupaj spasiramo. Solimo, popramo ter kuhljamo še nekaj časa, po potrebi dolijemo z vodo ali povremo do željene gostote. Vmešamo sladko smetano ter postrežemo z listi žajblja.

Semena lahko solimo in popražimo na olju....

1 komentar:

  1. Njami!
    To so v redu stvari.
    Pač dobre in zdrave kaj češ boljšega.

    OdgovoriIzbriši