sobota, 29. oktober 2011

Pečen sladki krompir z lešniki

Ideja je iz Vegan Soul Kitchen, minus jabolka in še par sestavin. Mislim, da bi se ta jed lahko uvrstila med sladice.

Potrebujemo:
-en večji sladki krompir
-malce olivnega olja
-približno dve jedilni žlici zdrobljenih lešnikov
-par ščepov muškatnega oreška
-par ščepov cimeta
-par ščepov kajenskega popra
-agavin sirup (ali rjavi sladkor)
Krompir narežemo na približno pol cm debele kolobarje, jih naoljimo ter spečemo na 200 stopinjah. Pečemo približno 10-15 min na vsaki strani. Ko so pečeni (ko se lepo prebodejo z vilico), jih posujemo z začimbami, lešniki, prelijemo z malce agavinega sirupa (ali posujemo s sladkorjem) ter damo v pečico še za 5 minut, da vse skupaj lepo karamelizira.

Ni komentarjev:

Objavite komentar