Ker tako zeloooooo pogrešam London, smo si doma privoščili nekaj britanskega. V veganski verziji, pa z bučo namesto krompirja...
Najprej se lotimo bučne skorjice. Bučo narežemo na krhlje, pokapamo z olivnim oljem, posolimo, ter pečemo na 200 stopinjah, dokler se ne zmehča in lepo zapeče. Medtem pripravimo nadev:
Za nadev vzamemo:
-skodelico leče
-pest graha
-pol čebule
-korenček
-manjši krompir
-jedilna žlica paradižnikove mezge
-čajna žlica Marmite-a
-šop peteršilja
-lovorov list, sol, poper, mleta paprika, timijan
-čajna žlica koruznega škroba
Čebulo prepražimo na olju, dodamo ostale sestavine, zalijemo z vodo, ter kuhamo do mehkega. Proti koncu zgostimo s škrobom.
Bučo olupimo (včasih naletim na bučo, ki ima zelo mehko lupino, in je ni potrebno lupiti, tako da po želji), solimo, ter dobro premečkamo z vilico ali pa s stiskalom za pire krompir. V pekač damo nekaj nadeva, ter lepo prekrijemo z bučnim pirejem. Vržemo v pečico na cca 200 stopinj, da se skorja nekoliko zapeče.
Najprej se lotimo bučne skorjice. Bučo narežemo na krhlje, pokapamo z olivnim oljem, posolimo, ter pečemo na 200 stopinjah, dokler se ne zmehča in lepo zapeče. Medtem pripravimo nadev:
Za nadev vzamemo:
-skodelico leče
-pest graha
-pol čebule
-korenček
-manjši krompir
-jedilna žlica paradižnikove mezge
-čajna žlica Marmite-a
-šop peteršilja
-lovorov list, sol, poper, mleta paprika, timijan
-čajna žlica koruznega škroba
Čebulo prepražimo na olju, dodamo ostale sestavine, zalijemo z vodo, ter kuhamo do mehkega. Proti koncu zgostimo s škrobom.
Bučo olupimo (včasih naletim na bučo, ki ima zelo mehko lupino, in je ni potrebno lupiti, tako da po želji), solimo, ter dobro premečkamo z vilico ali pa s stiskalom za pire krompir. V pekač damo nekaj nadeva, ter lepo prekrijemo z bučnim pirejem. Vržemo v pečico na cca 200 stopinj, da se skorja nekoliko zapeče.
Ni komentarjev:
Objavite komentar