...pečen v pečici. Tole je bil bolj eksperiment in bi se dalo recept malce izboljšati.
Vzamemo gomoljno zelenjavo: krompir, korenček, nadzemno kolarabo in rdečo peso. Olupimo, ter z lupilnikom za krompir nastrgamo tanke rezine. Malce jih pomastimo z oljem, damo na pekač s peki papirjem in pečemo na cca 250 stopinjah celzija, dokler rezine ne postanejo lepo hrustljave. Na koncu posolimo, ter krompir in kolerabo posujemo s timijanom.
Lahko poskusite tudi brez maščobe, ampak če želite hrustljavost, potem mora biti pomaščeno. Drugače so bolj mehke in žvečljive, kot suho sadje, kar pa tudi ni slabo :)
Rezine nastrgane z lupilnikom, so bile zelo tanke in kakšna je bila neenakomerno debela (mogoce samo površnost in hitenje z moje strani), zato se se na tanjših delih hitreje spekle in začele žgati. Naslednjič bi jih mogoče zelo na tanko poskusila narezati z nožem. Kakorkoli že, sladkoba pečene pese in korenčka je božanska.
Če pa se vam ne da komplicirati z rezanjem, je enostavna opcija čips iz kodrastega ohrovta. Liste ohrovta operemo in dobro posušimo (morajo biti suhi, drugače se bodo v pečici kuhali in ne pekli), malo pomastimo z oljem in pečemo, dokler ne postanejo po robovih malce rjavi. Posolimo in pohrustamo.
Vzamemo gomoljno zelenjavo: krompir, korenček, nadzemno kolarabo in rdečo peso. Olupimo, ter z lupilnikom za krompir nastrgamo tanke rezine. Malce jih pomastimo z oljem, damo na pekač s peki papirjem in pečemo na cca 250 stopinjah celzija, dokler rezine ne postanejo lepo hrustljave. Na koncu posolimo, ter krompir in kolerabo posujemo s timijanom.
Lahko poskusite tudi brez maščobe, ampak če želite hrustljavost, potem mora biti pomaščeno. Drugače so bolj mehke in žvečljive, kot suho sadje, kar pa tudi ni slabo :)
Rezine nastrgane z lupilnikom, so bile zelo tanke in kakšna je bila neenakomerno debela (mogoce samo površnost in hitenje z moje strani), zato se se na tanjših delih hitreje spekle in začele žgati. Naslednjič bi jih mogoče zelo na tanko poskusila narezati z nožem. Kakorkoli že, sladkoba pečene pese in korenčka je božanska.
Če pa se vam ne da komplicirati z rezanjem, je enostavna opcija čips iz kodrastega ohrovta. Liste ohrovta operemo in dobro posušimo (morajo biti suhi, drugače se bodo v pečici kuhali in ne pekli), malo pomastimo z oljem in pečemo, dokler ne postanejo po robovih malce rjavi. Posolimo in pohrustamo.
Ta zelenjavni čips dobro zgleda, mika me, torej ga bom poskusila nardit. Hvala za odlično idejo.
OdgovoriIzbrišiZanima me, kako bi se obneslo v mikrovalovki. Jaz odkar sem odkrila, da zelišča lepo posušimo v dveh minutah in ostanejo lepe naravne barve ter z odlično aromo, jih sušim tako.