Tile "kukiji" so šli za med, oziroma, ker je to veganski blog - šli so za agavin sirup. Namenjeni so bili sladkanju med filmskim večerom, ampak jih je zmanjkalo še predno se je film začel...Recept je iz Vegan Cookies Invade Your Cookie Jar. Knjigo toplo priporočam vsem začetnikom, ki se lotevajo ustvarjanja veganskih slaščic, ker je polna idej in nasvetov kako brez jajc in masla spraviti skupaj okusne in krhke dobrote.
Za približno ducat piškotov potrebujemo:
-pol skodelice olja
-3/4 skodelice rjavega sladkorja
-1/4 skodelice rastlinskega mleka
-jedilno žlico mletih lanenih semen
-2 čajni žlici koruznega škroba
-jedilno žlico vanilijevega sladkorja
-dve jedilni žlici jabolčne čežane
-3 jedilne žlice črne kave
-1 in 3/4 skodelice moke
-4 jedilne žlice kakava v prahu (nesladkanega)
-pol čajne žlice pecilnega praška
-ščep soli
-pest narezanih lešnikov
V skledi zmešamo olje, sladkor, vanilijev sladkor, mleko in koruzni škrob, mešamo toliko časa, da se sladkor raztopi. Dodamo kavo in jabolčno čežano. Posebej zmešamo preostale suhe sestavine (moko, sol, pecilni prašek, kakav in laneno seme), ter jih vse skupaj postopoma med mešanjem dodajamo v sladkorno maso. Dodamo lešnike. Kupčke mase polagamo na peki papir, malce potlačimo in pečemo cca 10-12 minut na 180 stopinj celzija.
Ohlajene piškote prelijemo s prelivom, ki smo ga pripravili tako, da smo stopili jedilno čokolado, par žlic črne kave in vanilijevega sladkorja.
Dobr zgleda;)
OdgovoriIzbrišiTo bo treba poskusit!
OdgovoriIzbriši