Za solato potrebujemo:
-4 grenivke
-pol skodelice rjavega sladkorja
-2 čajni žlici rdečega vinskega kisa
-pol čajne žlice gorčice
-majhen strok česna
-jedilno žlico sesekljane sveže mete
-sol, poper
-cca 7 jedilnih žlic olivnega olja
-liste vodne kreše
-2 zrela avokada, narezana na kocke
Dve grenivki olupimo, narežemo na rezine in posipamo s sladkorjem na obeh straneh. Segrejemo ponev, ter popečemo rezine na obeh straneh (cca 2 minuti na vsaki strani), da lepo karamelizirajo. Ohladimo.
Medtem stisnemo preostali dve grenivki, ter sok kuhljamo cca 10 minut, oziroma toliko časa, da malo pohlapi. Ohladimo, dodamo kis, gorčico, sesekljan česen, meto, sol in olivno olje ter vse skupaj zmiksamo (recept veleva miksanje v multipraktiku, vendar je šlo tudi "na roko" z metlico). Dosolimo in popramo po okusu.
Vodno krešo in narezan avokado prelijemo s prelivom ter na vse skupaj položimo rezine grenivke.
Opombe:
-Količine za preliv (ki je bil božanski) bom naslednjič podvojila, ker ga je bilo občutno premalo (vsaj za moj okus).
-Mogoče bi naslednjič grenivko nadomestila s pomarančo...
Wow, tole se sliši pa zelo slastno!
OdgovoriIzbriši