Moram priznati da sem bila malo skeptična glede mešanja sadja, čebule in koriandra, ampak v bistvu zelo paše skupaj in se lahko uporabi namesto paradižnikove salse. Ob obilici svežih breskev je res škoda da se uporabljajo le za sladice...Recept je (spet) iz Vegan Soul Kitchen.
Za eno osebo - ker zadnje čase kuham za enega :( potrebujemo:
-2 breskvi
-pol rdeče čebule (ali ena manjša) - pomembno je, da se uporabi rdeča čebula, ker je sladka in ne bela!
-2 jedilni žlici sesekljanih listov koriandra
-pol sesekljanega feferona
-jedilna žlica pomarančnega soka
-jedilna žlica limetinega soka
-sol
Vse sestavine narežemo na majhne kocke (kosi breskev bi lahko bili malo manjši kot so na sliki), premešamo ter pustimo stati v hladilniku kakšno uro, da se okusi premešajo. Postrežemo s koruznim čipsom, pečenjem na žaru...
Ni komentarjev:
Objavite komentar