sobota, 22. oktober 2011

Ocvrt tofu z zeljno solato

 Tale "zeljna" solata je v bistvu iz kupa mešane zelenjave:
-četrt manjše glave zelja
-pol gomolja nadzemne kolerabe
-dveh gomoljev korenja
-gomolja rdeče pese
-pol manjše rdeče čebule

Zelenjavo naribamo ter zmešamo s prelivom iz:
-čajne žlice gorčice
-treh žlic jabolčnega kisa
-treh žlic olivnega olja
-ščepa soli
-čajno žlico rjavega sladkorja
-ščepa kajenskega popra
-kopra

Vmešamo še žlico strtih lanenih semen ter solato postavimo v hladilnik za kakšno uro. Medtem se lotimo priprave tofuja.

Sestavine:
-čvrst tofu
-moka
-pol čajne žlice mletega koriandra
-pol čajne žlice mlete paprike
-sol
-nekaj žlic navadnega sojinega jogurta
-krušne drobtine
-olje
Tofu narežemo na palčke ter ga stisnemo med papirnate brisačke, da iztisnemo tekočino. Moko zmešamo z mleto papriko ter koriandrom. Jogurt zmešamo s soljo ter po potrebi razredčimo z nekaj žlicami vode (boljše je če je bolj redek, ker se lepše panira, drugače se bo na tofu nalepilo en kup jogurta). Tofu pomakamo v moko, jogurt in drobtine, ter ga na hitro ocvremo na olju z vseh strani (na hitro pomeni približno pol minute na vsaki strani, drugače bo tofu posrkal preveč maščobe). Postrežemo s tortiljo in prej pripravljeno solato.

Ni komentarjev:

Objavite komentar