četrtek, 23. september 2010

Paradižnikova omaka

Vem da je sezona paradižnika že mimo, amak malo sem počasna z objavljanjem receptov. No, pa vseeno. Letos smo prvič vzgajali paradižnik in kot vsak začetnik smo ga posejali preveč...zato bo naslednjih nekaj receptov na temo rdeče zelenjave.

Sestavine:
6 večjih zrelih paradižnikov (mi smo uporabili volovsko srce, pelate in češnjev paradižnik)
manjša čebula, narezana na koščke
strok česna
par listov sveže bazilike
olivno olje
timijan
sol, poper
dimljena mleta paprika (pimento)
feferon (po želji)
ščep rjavega sladkorja

Na olivnem olju popražimo čebulo, dodamo narezan paradižnik in kuhamo na nizkem ognju, da se omaka zgosti. Malo pred koncem dodamo še narezan česen ter začimbe.
Tesetnine sem naredila iz mešanice gladke in ostre moke (50:50) z dodatkom olivnega olja, kurkume in suhega timijana. Rezanci so se med kuhanjem držali skupaj vendar se mi zdi da bi lahko bili malce bolj čvrsti. Mogoče so se le malo predolgo kuhali (2 minuti).

Ni komentarjev:

Objavite komentar