Tole je ponaredek čisto navadne paradižnikove omake za testenine, z dodatkom sejtana. Slika res ni preveč privlačna, ampak jed je res njami.
Za omako potrebujemo:
-100g ali več sejtana
-pol do tri četrt pločevinke pelatov
-sol, poper, timijan, rdeča paprika, paradižnikova mezga, peteršilj
-manjšo čebulo
-strok česna
Sejtan narežemo na kocke, ter stisnemo ven čimveč tekočine (s pomočjo papirnatih brisačk), tako se bo omaka lepše absorbirala, drugače bo sejtan brez okusa. Koščke skupaj s čebulo popražimo na olju, dodamo ostale sestavine in pokuhamo.
Za omako potrebujemo:
-100g ali več sejtana
-pol do tri četrt pločevinke pelatov
-sol, poper, timijan, rdeča paprika, paradižnikova mezga, peteršilj
-manjšo čebulo
-strok česna
Sejtan narežemo na kocke, ter stisnemo ven čimveč tekočine (s pomočjo papirnatih brisačk), tako se bo omaka lepše absorbirala, drugače bo sejtan brez okusa. Koščke skupaj s čebulo popražimo na olju, dodamo ostale sestavine in pokuhamo.
Mene pa zanima kateri sejtan uporabljas, da je dober po okusu, ker imajo v trgovini veliko izbire pa se ne morem odločit katerega naj kupim, saj sem brala da so nekateri zanič.
OdgovoriIzbrišiDrugače pa vse pohvale za blog, ki je odličen :)
Oprosti za pozen odgovor. Seitan, kisem ga kadarkoli uporabljala je znamke Futur (svicarski), ker je to edini, ki ga tu dobim. Nisem pa poskusila kaksenga drugega, tako da ne vem kaksne so razlike. Predvidevam, da je tako kot s tofujem...vec tekocine iztisnes ven, bolj se bo prepojil z omako in zacimbami. Me pa ni prevec navdusil, tako da ga ne uporabljam.
OdgovoriIzbriši