Do sedaj so se vsi moji poskusi izdelave domačega sladoleda spremenili v kup ledu, ki ga je bilo nemogoče jesti. Avokado je rešil problem...
Za približno štiri takšne skodelice smo vzeli:
-en zrel avokado
-približno 350-400g zmrznjenih gozdnih sadežev (po občutku pač)
-par žlic agavinega sirupa (ali kakršnega koli tekočega sladila. Če boste dodali sladkor, se ne bo stopil)
Vse skupaj vržemo v blender in zblendamo do (skoraj) gladkega. Ko je masa gladka, lahko dodamo še nekaj zmrznjenega sadja. Zadeva je bila po dveh urah v zmrzovalniku še vedno lepo kremasta, kot sladoled mora biti (slika spodaj). Če mi bo uspelo pustiti kakšno posodico v zamrzovalniku cez noč, poročam do kakšne stopnje se strdi.
Za približno štiri takšne skodelice smo vzeli:
-en zrel avokado
-približno 350-400g zmrznjenih gozdnih sadežev (po občutku pač)
-par žlic agavinega sirupa (ali kakršnega koli tekočega sladila. Če boste dodali sladkor, se ne bo stopil)
Vse skupaj vržemo v blender in zblendamo do (skoraj) gladkega. Ko je masa gladka, lahko dodamo še nekaj zmrznjenega sadja. Zadeva je bila po dveh urah v zmrzovalniku še vedno lepo kremasta, kot sladoled mora biti (slika spodaj). Če mi bo uspelo pustiti kakšno posodico v zamrzovalniku cez noč, poročam do kakšne stopnje se strdi.
Ni komentarjev:
Objavite komentar