sobota, 28. maj 2011

Rabarbarin drobljenec

Medtem ko so moški pripravljali žar (beri spodaj) smo bile babe odgovorne za pripravo sladice. Ker se nam ni dalo preveč casa preždeti v kuhinji, je padla odločitev za drobljenec, za katerega pripravo smo potrebovale celih 10 minut.

Količine so bolj "na uč" ker res nisem merila koliko česa sem vrgla notri.

Sestavine:
-2-3 stebla rabarbare
-vanilijev sladkor
-2 jedilni žlici agavinega sirupa
-skodelica in pol ovsenih kosmičev
-cca 1/3 skodelice grobo narezanih oreškov (orehov in lešnikov)
-čajna žlica pecilnega praška
-1/3 (ali vec) skodelice rjavega sladkorja
-dve jedilni žlici margarine (oziroma toliko, da se zmes lepo sprime skupaj)

Rabarbaro narežemo na kose, damo v pekač, posujemo z vanilijevim sladkorjem ter agavinim sirupom. V posodi zmešamo ovsene kosmiče, nasekljane oreške, sladkor in pecilni prašek, ter vse skupaj nekajkrat premiksamo s paličnim mešalnikom (toliko da malo razdrobimo kosmiče). Dodamo margarino, ter premešamo z rokami, da dobimo drobljivo zmes. Posujemo po rabarbari, ter vržemo v pečico na 200 stopinj za približno 30-40 minut, da se vrhnja plast lepo zapeče. Serviramo s sladoledom, smetano ali brez vsega. Najboljši je, ko je rahlo topel.

Uporabimo lahko katerokoli sezonsko sadje...Zadeva pride dosti tekoča, kot kompot, če je to moteče, lahko rabarbaro prej prekuhamo s sladkorjem, ter vodo odcedimo...

Ni komentarjev:

Objavite komentar