Hmnja, slika zgoraj ni ravno posrečena...bila je narejena bolj na hitro, tako bolj na hitro in impulzivno je bil postavljen tudi žar. Recept je enostaven, brez posebnega pripravljanja raznih omakic in podobnega.
Potrebujemo:
-malancane
-olivno olje
-peteršilj
-česen
-sol, poper
Malancane prerežemo na polovice ter v "sredico" naredimo zareze v obe smeri, čim globlje, skoraj do lupine, vendar pazimo, da lupine ne prerežemo. Naredimo tržaško omako, ter z njo premažemo malancane. Peteršilj in česen poskusimo potisniti čim globlje med zareze, da se med pečenjem ne zažgeta.
Pripravljene malancane najprej pečemo na neprerezani strani, ko so dobro zapečeni jih obrnemo in zapečemo še na drugi strani. Kako vem da je malancan lepo pečen ravno po mojem okusu? Ko po njem potolčem z vilico (na strani kjer je lupina seveda), zveni votlo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar