nedelja, 3. marec 2013

Espinaca con garbanzos - Špinača s čičeriko

Če ste se kdaj potikali po španskih tapas barih, ste najbrž hitro ugotovili, da poleg oliv, pečenih paprik in patatas bravas, za vegane ni ravno veliko izbire. Ena bolj okusnih opcij je špinača s čičeriko, vendar mislim da je jed lažje najti na jugu Španije. Jedli smo jo tudi v Barceloni, a je bila zanič. Če pa boste kdaj v Sevilli, se sprehodite do bara Santa Ana v Triani.

Sestavine:
-konzerva čičerike
-približno 300g zmrznjenih špinačnih listov (uprabili smo cele zmrznjene liste in ne sesekljanih. S sesekljanimi bi bila jed bolj kašasta). Lahko uporabite seveda tudi svežo špinačo, ko je sezona...
-rezina kruha
-malce suhega belega vina (cca pol deci)
-olivno olje
-dva stroka česna
-približno pet paradižnikovega soka (od pelatov)
-mleta kumina, mleta rdeča paprika, sol

Kruhu odstranimo skorjo, ga narežemo na kocke in popražimo na olivnem olju, da rahlo porjavi. Dodamo strt česen, kumino, papriko in sol, ter zalijemo z vinom.  Vse skupaj damo v blender in zmiksamo v gosto kašo. Med miksanjem lahko dolivamo vodo, da dobimo kašasto zmes.
V ponvi segrejemo malce olivnega olja, ter popražimo špinačo (ki smo jo prej odtajali). Dodamo zmiksano zmes, paradižnikov sok in odcejeno čičeriko. Vse skupaj še malce prevremo in po potrebi zalijemo z malce vode.

Ni komentarjev:

Objavite komentar