četrtek, 17. junij 2010

Rabarbarina in jagodna pita

Sladko kisla poslastica. Njam.

Sestavine:
3 stebla rabarbare
150g jagod
50g rjavega sladkorja
zavitek vanilijevega sladkorja
pol čajne žlice cimeta

Stebla rabarbare narežemo po dolgem ter sesekljamo na manjše kose. Jagode razpolovimo, oz. narežemo na četrtine, če so večje. Vse skupaj zmešamo s sladkorjem, vanilijevim sladkorjem in cimetom, ter pustimo stati približno pol ure.
Medtem naredimo krhko testo:

Sestavine:
250g moke
125g margarine
50g rjavega sladkorja
nekaj žlic sojinega mleka

Sestavine za testo naj bodo hladne. Moko in sladkor zmešamo, ter dodamo na kose narezano margarino. S prsti vse skupaj pregnetemo, da dobimo drobljivo zmes. Dodamo sojino mleko, pregnetemo ter testo postavimo za nekaj časa v hladilnik.

Manjši pekač (dimenzije 30x25 cm) obložimo s testom ter posujemo s sadjem (vključno s tekočino, ki jo je sadje spustilo). Meni je zmanjkalo testa za povrhu, oziroma je bil pekač prevelik, zato sem na hitro zmešala malo margarine, sladkorja in moke v drobljivo zmes (enak recept kot za testo, le brez mleka) ter to posula po vrhu. Pito pečemo 30-40 min na 180 stopinjah. Ohladimo ter narežemo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar