četrtek, 17. junij 2010

Moroški tagine

Sestavine:
malancan, narezan na cm debele kose
čebula, narezana na večje kose
2 stroka česna, sesekljana
150g šampinjonov, očiščemih in razpolovljenih
2 večja krompirja, olupljena in narezana na večje kose
400g kuhane čičerike (ena pločevinka)
pest posušenih marelic
nekaj žlic olja
1 čajna žlica mletega koriandra
1 čajna žlica cimeta
2 čajni žlici mlete kumine
2 čajni žlici kurkume
600ml pelatov (pločevinka in pol)
jedilna žlica paradižnikove mezge
sesekljan feferon
sol
narezani listi koriandra

Sama priprava ni dolgotrajna, vendar se jed počasi kuha nekaj ur. Tagine se pripravlja v glineni posodi (v skrajni sili smo jo pripravljali tudi že v navadnem loncu. Okus sicer ni bil tisti pravi, vendar je bilo prav tako za prste polizat).

Na olju popražimo čebulo, feferon in česen. Dodamo razpolovljene gobe, narezan malancan ter še malo popražimo. Vse skupaj stresemo v glinen lonec, dodamo začimbe (kurkuma, cimet, koriander, kumina), krompir, čičeriko, paradižnikovo mezgo, pelate ter marelice. Po potrebi solimo ter vse skupaj dobro premešamo. Postavimo v pečico na 180 stopinj za najmanj eno uro in pol. Po potrebi vse skupaj malo dolivamo z vodo če se jed preveč zgosti. postrežemo z sesekljanimi listi koriandra ter kuskusom.

Ni komentarjev:

Objavite komentar