sreda, 27. april 2011

Čokoladna torta


Ugotovila sem, da je prednost veganskih sladic v tem, da ne obležijo v želodcu in jih lahko pojem več, hehe. Za pripravo tele torte sem potrebovala cca. 15 minut (plus 20-30 minut pečenja).

Sestavine:
-malček več kot pol skodelice moke (pol skodelice plus eno jedilno žlico recimo)
-pol skodelice sladkorja
-1/6 skodelice kakava
-1/6 skodelice olja
-pol skodelice vode
-pol čajne žličke sode bikarbone
-pol čajne žličke pecilnega praška
-ščep soli
-jedilna žlica vanilijevega sladkorja
-pol čajne žličke kisa

Moko, sol, sladkor, vanililjev sladkor, kakav, sodo in pecilni prašek dobro zmešamo. Vmešamo kis, olje in vodo, ter pečemo na 180 stopinjah približno pol ure. Testo je res malo bolj tekoče, vendar je končni izdelek lepo sočen in rahel biskvit. Biskvit ohladimo.

Za čokoladni preliv potrebujemo:
-1/4 skodelice sladkorja
-2 jedilni žlici margarine
-jedilna žlica sojine smetane (lahko tudi mleka)
-jedilna žlica kakava v prahu
-jedilna žlica vanilijevega sladkorja

Vse sestavine vremo nekaj minut, da se sladkor stopi. Odstavimo z ognja ter še nekaj minut mešamo. Ko se masa  malo ohladi, jo prelijemo čez biskvit. Okrasimo po želji.

5 komentarjev:

  1. Super!! Bo prišel recept prav ob kakšnem praznovanju, ko vedno brezglavo brskam po receptih pa nikoli nič pametnega ne najdem!

    OdgovoriIzbriši
  2. Tole zgleda pa res razkošno in njami! Bo treba sprobat:)

    OdgovoriIzbriši
  3. ravnokar sem odkrila tvoj blog in je takoj šel med zaznamke!!! uau, super recepti, mmmmmm :)

    OdgovoriIzbriši
  4. videla, prebrala in je že v pečici :)

    OdgovoriIzbriši