Mislim da moja obsedenost z malancani še ni bila zabeležena na tem blogu. Marinirani, pečeni, na žaru, razmišljam da bi jih celo dodala v čokoladni kolač (nekaj podobnega sem namreč jedla v neki restavraciji in je bilo njami). Začenjam s testeninami:
Potrebuejmo:
-srednje velik malancan, narezan na kocke
-3 mlade čebulice
-pol rdeče paprike
-strok česna
-4 posušene paradižnike
-3 jušne žlice pelatov
-jušna žlica paradižnikove mezge
-nekaj listov sveže bazilike
-sol, poper
-olivno olje
Na olju popražimo čebulico, dodamo malancan in papriko. Ko je vse skupaj lepo zapečeno, dodamo pelate, mezgo, česen ter začimbe. Pokrito kuhamo približno 20 minut do pol ure (meni osebno je všeč da se malancani skoraj čisto razkuhajo), ter po potrebi zalivamo z malo vode, da se omaka ne prime.
Ah sej to je uredu.
OdgovoriIzbriši