Kaj storiti s kupom banan ki že skoraj gnije v posodi s sadjem? Ponavadi jih narežem in zamrznem ter uporabim za razne "smoothije". Še bolj pa mi je všeč naslednje: banane popečemo da lepo karamelizirajo, vržemo zraven par oreškov in popečen kruh za zajtrk, ali pa palačinke za posladek, ali pa sladoled...
Sestavine:
banana, prepolovljena po dolgem in prerezana počez
žlica margarine
žlica rjavega sladkorja
žlica javorjevega sirupa
pekan oreški
V ponvi stopimo margarino, ter popražimo banane z javorjevim sirupom ter sladkorjem. Pražimo približno pet minut oziroma toliko časa, da se banane rahlo zapečejo ter sladkor karamelizira (če pečemo z belim sladkorjem traja malce dlje). Banane vmes pazljivo obrnemo (med pečenjem postanejo mehke zato lahko med obračanjem razpadejo). Malo pred koncem dodamo še pekan oreške. Postrežemo na rezinah kruha, ki smo ga prej malo popekli, lahko pa tudi s palačinkami.
Pekan oreški so po okusu in izgledu podobni orehom, imajo pa malce manj grenak in bolj nežen okus.
banana, prepolovljena po dolgem in prerezana počez
žlica margarine
žlica rjavega sladkorja
žlica javorjevega sirupa
pekan oreški
V ponvi stopimo margarino, ter popražimo banane z javorjevim sirupom ter sladkorjem. Pražimo približno pet minut oziroma toliko časa, da se banane rahlo zapečejo ter sladkor karamelizira (če pečemo z belim sladkorjem traja malce dlje). Banane vmes pazljivo obrnemo (med pečenjem postanejo mehke zato lahko med obračanjem razpadejo). Malo pred koncem dodamo še pekan oreške. Postrežemo na rezinah kruha, ki smo ga prej malo popekli, lahko pa tudi s palačinkami.
Pekan oreški so po okusu in izgledu podobni orehom, imajo pa malce manj grenak in bolj nežen okus.
Ni komentarjev:
Objavite komentar