ponedeljek, 19. julij 2010

Fižolovi burgerji

Tile burgerji so navdušili tudi mesojedca v nasi družini. Mi smo jih pekli v ponvi, ampak so kar kompaktni in mislim da bi se jih z nežnim ravnanjem dalo speči tudi na žaru.

Sestavine:

pločevinka rdečega fižola (200g)
pločevinka "haricot" fižola (200g), ali navadnega rjavega fižola
pest koruze (zamrznjene ali iz pločevinke)
srednje velik korenček, nariban
pol skodelice drobtin
manjša čebula, drobno narezana
dva stroka česna, sesekljana
zelena paprika, narezana na koščke
jedilna žlica paradižnikove mezge
pol čajne žlice mlete kumine
pol čajne žlice mletega koriandra
sol, poper
malce muškatnega oreška
sesekljan rdeč feferon
čajna žlica origana
olje
jedilna žlica moke in voda, za vezivo

Čebulo in česen popražimo na olju, da postekleni. V skledo stresemo fižol, papriko, feferon, popraženo čebulo in česen ter vse skupaj zmeljemo s paličnim mešalnikom. Dodamo ostale sestavine, ter maso dobro premesimo. Če je premokra, dodamo več drobtin. Maso pustimo stati vsaj kakšno uro, da se sestavine povežejo in drobtine napojijo. Burgerje spečemo v ponvi na malo maščobe.

Ni komentarjev:

Objavite komentar