ponedeljek, 19. julij 2010

Pečen tofu z bbq omako

Recept za tofu na žaru smo si sposodili na blogu Vegandad. Mogoče je bilo malce preveč čutiti okus kečapa tako da bomo naslenjič dodali malo več melase. Iz naštetih sestavin dobimo približno kozarec omake, ki jo lahko shranimo.

Sestavine:
Paket čvrstega tofuja, narezanega na rezine.
Čajna žlica mlete paprike, čebule v prahu, poper in sol

Rezine tofuja posujemo z zgoraj naštetimi sestavinami ter pustimo stati. Medtem naredimo omako.

Barbecue omaka
Sestavine:
1/4 skodelice margarine
1 rdeča čebula, drobno sesekljana
3 stroki česna, sesekljana
1/4 skodelice viskija
1/4 skodelice jabolčnega kisa
skodelica kečapa
1/3 skodelice javorjevega sirupa (jaz sem uporabila agavin sirup)
1/3 skodelice rjavega sladkorja (jaz sem dodala malo manj sladkorja, ker je že kečap precej sladek)
1 jedilna žlica veganske Worcestershire omake
1 jedilna žlica gorčice
dve jedilni žlici melase

Čebulo in česen malo popražimo na margarini, dodamo ostale sestavine ter omako vremo na nizkem ognju približno 20 minut, da se zgosti. Vmes mešamo, da se ne prime. Rezine tofuja spečemo na žaru, minuto pred koncem pečenja jih namažemo z omako ter še malo zapečemo. Ko je tofu pečen, ga še dodatno premažemo z omako.

Kupljena Worcestershire omaka ponavadi vsebuje ribji izvleček. Najbrž se da kje kupiti vegansko različico, lahko pa jo hitro naredimo sami po temle receptu:

Sestavine:
1/4 skodelice jabolčnega kisa
jedilna žlica sojine omake
jedilna žlica vode
1/2 jedilne žlice rjavega sladkorja
ščep ingverja v prahu
malce gorčice
ščep čebule in česna v prahu
ščep cimeta
ščep popra

Sestavine damo v posodo ter vremo nekaj minut. Ohladimo, ter shranimo v hladilniku.

Ni komentarjev:

Objavite komentar