Vegani naj ne berejo tegale posta! Camembert je mehek sir blagega okusa, ki pa je izvrsten pečen na žaru. Recept nam je zaupal kolega iz Francije.
Potrebujemo:
Potrebujemo:
1. Kos camembert sira pakiranega v leseni škatlici.
2. Ne prevročo žerjavico, ki nam ostane ko končujemo z žarom.
Sir odvijemo, odstranimo plastičen ovoj, ter sir položimo nazaj v leseno škatlo. Vse skupaj zavijemo v alu folijo, ter položimo v žerjavico. Pazimo, da je sir z vseh strani obdan s kosi oglja. Pustimo približno 5 minut (lahko tudi več, če je oglje že bolj dogorelo, vendar ne več kot 10 minut). Položimo na mizo ter odstranimo folijo ter leseni pokrov. Stopljeni sir zajemamo s kosi hrustljavega kruha.
Sir lahko pred pečenjem začinimo s soljo in svežim timijanom. Jed lahko pripravimo tudi v pečici, pri čemer sira ni potrebno zaviti v alu folijo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar