ponedeljek, 19. julij 2010

Pečeni camembert


Vegani naj ne berejo tegale posta! Camembert je mehek sir blagega okusa, ki pa je izvrsten pečen na žaru. Recept nam je zaupal kolega iz Francije.

Potrebujemo:
1. Kos camembert sira pakiranega v leseni škatlici.
2. Ne prevročo žerjavico, ki nam ostane ko končujemo z žarom.

Sir odvijemo, odstranimo plastičen ovoj, ter sir položimo nazaj v leseno škatlo. Vse skupaj zavijemo v alu folijo, ter položimo v žerjavico. Pazimo, da je sir z vseh strani obdan s kosi oglja. Pustimo približno 5 minut (lahko tudi več, če je oglje že bolj dogorelo, vendar ne več kot 10 minut). Položimo na mizo ter odstranimo folijo ter leseni pokrov. Stopljeni sir zajemamo s kosi hrustljavega kruha.
Sir lahko pred pečenjem začinimo s soljo in svežim timijanom. Jed lahko pripravimo tudi v pečici, pri čemer sira ni potrebno zaviti v alu folijo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar