nedelja, 23. marec 2014

Kvinojina rižota z jurčki

Če se izogibate riža, pa pogrešate rižoto...kvinoja je dober nadomestek.

Sestavine:
-skodelica kvinoje (rdeče ali bele)
-pest posušenih ali svežih jurčkov (mi smo uporabili posušene, namočene v vodi, ter zraven dodali še ene pet šampijonov)
-pol majhne čebule
-strok česna
-sol, poper, timijan
-limona, peteršilj

Na olivnem olju popražimo čebulo, dodamo česen ter gobe. Pražimo nekaj minut, ter zalijemo z malce vode (če smo uporabili posušene jurčke, uporabimo vodo v kateri smo jih namakali). Dodamo kvinojo, ter vse skupaj kuhamo nekaj minut, dokler ni kvinoja kuhana. Med kuhanjem po potrebi dolivamo vodo. Potresemo s sesekljanim peteršiljem in pokapamo z limoninim sokom.

Ni komentarjev:

Objavite komentar