sreda, 9. junij 2010

Juha iz arašidov z rižem

Ker vsebuje arašidovo maslo, je tale juha zelo nasitna in je primerna kot glavni obrok.

Sestavine:
nekaj žlic olja
drobno narezana čebula
2 papriki, narezani na kocke
2 manjša sladka krompirja, narezana na kocke
2 čajni žlici sesekljanega ingverja
3 stroki sesekljanega česna
sesekljan feferon
pločevinka pelatov
400 dcl zelenjavne jušne osnove
400 g arašidovega masla
sol
mehek tofu
riž
mlada čebulica, narezana na kolobarje

Na olju popražimo čebulo, papriko, ingver in sladek krompir. Dodamo česen in feferon ter pražimo šse nekaj minut. Ko čebula postekleni, prilijemo pelate in jušno osnovo, ter pokrito kuhamo približno 20 minut, oziroma dokler zelenjava ni kuhana. Dodamo arašidovo maslo ter premešamo da se raztopi.

Nekaj juhe vzamemo iz lonca, jo skupaj s tofujem zmeljemo s paličnim mešalnikom, ter vrnemo v lonec.

Voila, končano v dobre pol ure. postržemo z rižem in mlado čebulico.

Ni komentarjev:

Objavite komentar