sreda, 9. junij 2010

Pečen brstični ohrovt s pinjami

Sestavine:
500 g brstičnega ohrovta
nekaj žlic olivnega olja
strok česna, sesekljanega
sesekljan feferon
čajna žlica gorčice
čajna žlica balzamičnega kisa
pol čajne žlice rjavega sladkorja
sol, poper
žlica margarine
pest pinj
pest drobtin






Brstični ohrovt operemo ter narežemo na četrtinke ali polovice, če so glavice manjše. pokapamo z oljem, solimo, popramo in pečemo na 200 stopinjah približno pol ure. Vmes ohrovt malo obrnemo da se zapeče iz vseh strani. V posodi zmešamo olivno olje, česen, feferon, gorčico, sladkor in kis, zmes prelijemo čez pečen ohrovt, ter po potrebi vse skupaj dosolimo in popramo. Jed posujemo še z drobtinami in pinjami, ki smo jih popražili na margarini.

Ni komentarjev:

Objavite komentar