
Sestavine:
250 g polnozrnate moke
300 ml sojinega mleka
50 ml rastlinskega olja
4 jedilne žlice kakava v prahu (grenkega)
200 g rjavega sladkorja
sol
jedilna žlica vanilijevega sladkorja
100 g razkoščičenih suhih sliv
80 g razkoščičenih dateljev
1.5 čajne žlice pecilnega praška
čajna žlica mletih mandljev
V posodi zmešamo suhe sestavine: moko, pecilni prašek, kakav in sol. Posebej zmešamo sojino mleko, olje, vanilijev sladkor in rjavi sladkor, ter mešamo da se sladkor raztopi. Dodamo datelje in suhe slive, ter zmeljemo s paličnim mešalnikom, da dobimo gladko zmes. V zmes počasi vmešamo zmešane suhe sestavine ter zlijemo v pekač (približnega premera 27 x 17cm). Pečemo na 200 stopinjah približno 30 minut.
Kolač postrežemo z veganskim vanilijevim sladoledom.
Recept je rahlo prirejen iz knjige Vegan Cookbook: Over 90 Mouthwatering Recipes for All Occasions. Dodala sem manj sladkorja in več dateljev, ker se mi zdi da preveč sladkorja prekrije naravno sladkost dateljev.
Ni komentarjev:
Objavite komentar