Zelenjava prelita z arašidovo omako po indonezijsko.
Sestavine:
Zelenjava po želji, mi smo uporabili kalčke fižola, liste ohrovta, mešano solato, kumaro, paradižnik, papriko in korenje.
Za omako potrebujemo:
3 jedilne žlice arašidovega masla
strok česna, sesekljan
pol manjše čebule, sesekljane
feferon
malce ingverja
sok pol limone
1/4 skodelice kokosovega mleka
čajna žlica rjavega sladkorja
jedilna žlica sojine omake
Česen in čebulo malo popražimo na olju da postekleni. Dodamo ostale sestavine (razen arašidovega masla) in zmiksamo v gladko zmes. Dodamo še arašidovo maslo ter vse skupaj prevremo, če je pregosto, dodamo malo vode. Zelenjavo (liste ohrovta in fižolove kalčke) na hitro skuhamo v vodi. Vse skupaj z preostalo zelenjavo zložimo na krožnik ter prelijemo s toplo omako.
Sestavine:
Zelenjava po želji, mi smo uporabili kalčke fižola, liste ohrovta, mešano solato, kumaro, paradižnik, papriko in korenje.
Za omako potrebujemo:
3 jedilne žlice arašidovega masla
strok česna, sesekljan
pol manjše čebule, sesekljane
feferon
malce ingverja
sok pol limone
1/4 skodelice kokosovega mleka
čajna žlica rjavega sladkorja
jedilna žlica sojine omake
Česen in čebulo malo popražimo na olju da postekleni. Dodamo ostale sestavine (razen arašidovega masla) in zmiksamo v gladko zmes. Dodamo še arašidovo maslo ter vse skupaj prevremo, če je pregosto, dodamo malo vode. Zelenjavo (liste ohrovta in fižolove kalčke) na hitro skuhamo v vodi. Vse skupaj z preostalo zelenjavo zložimo na krožnik ter prelijemo s toplo omako.
Ni komentarjev:
Objavite komentar