sobota, 19. februar 2011

Koruzna juha

Sestavine:
-čebula
-2 stroka česna
-rdeča paprika
-feferon
-3 skodelice koruze (zmrznjene, ali iz konzerve)
-timijan, kumina, mleta paprika
-sol
-zelenjavna jušna osnova (ali voda)
-žlica koruznega škroba za zgostitev
-avokado in listi koriandra za dekoracijo

Čebulo, rdečo papriko, česen in feferon nekaj časa pražimo na olju, dodamo koruzni škrob in ob mešanju vse skupaj še malo popražimo. Dodamo 2/3koruze ter počasi dolivamo z jušno osnovo. Začinimo, ter kuhamo približno 10-15 minut. Ko je kuhano, vse skupaj zmiksamo s paličnim mešalnikom ter v juho dodamo še 1/3 koruze. Pokuhamo...postrežemo z narezanim avokadom in koriandrom.

Ni komentarjev:

Objavite komentar