četrtek, 17. februar 2011

Dal iz rdeče leče in buče

Potrebujemo:
-skodelico rdeče leče
-polovico manjše buče (če nimamo ozimnice, lahko bučo nadomestimo s korenjem)
-manjša čebula
-2-3 stroki česna
-pol žličke cele kumine
-pol žličke mletega koriandra
-pol žličke kurkume
-pol žličke gorčičnih semen
-sol

Bučo narežemo na kose, pomažemo z oljem in spečemo v pečici na 200 stopinj celzija, da se zmehča. Pečene kose buče olupimo. Na olju popražimo gorčična semena in kumino, dodamo narezano čebulo, pečeno bučo, česen in lečo. Vse skupaj malo popražimo ter zalijemo z vodo. Dodamo še ostale začimbe ter med občasnim mešanjem dodajamo vodo, dokler leča bi kuhana (približno 20 minut). Postrežemo z rižem in sesekljanimi listi koriandra.

Ni komentarjev:

Objavite komentar