torek, 25. oktober 2011

Pražen ohrovt

Tole je ena mojih najljubših jedi, sila preprosta za pripravit. Barve bi morale biti bolj temno zelene, bi lepše izgledalo pa še bolj okusno je, ampak so bili temni zunanji listi pohrustani predno je prišel zraven fotoaparat.

Potrebujemo:
-glavnati ohrovt
-olivno olje
-strok ali dva česna
-sol, poper

Ohrovt narežemo na poljubno velike kose ter jih popražimo na olju kakšnih 5 minut, da je ohrovt še lepo hrustrljav. Solimo, popramo, malo pred koncem dodamo strt česen, ter popražimo le še toliko da česen zadiši, nato odstavimo z ognja. Super gre tudi skupaj s testeninami.

1 komentar:

  1. uau, to pa je zelo dobro. sem mislil da bo jed samo z ohrovtom malo pusta, ampak sploh ni! vsekakor nova stalnica na jedilniku :)
    dodal sem se rezance, da je bolj nasitno

    OdgovoriIzbriši