nedelja, 6. november 2011

Testenine s karamelizirano bučo

Za vse ljubitelje buč še en rumeno obarvan recept.

Vzamemo:
-pol ali celo bučo (ko smo očistili semenke smo natehtali neolupljeno tam malo pod 500g)
-rdečo čebulo
-dva stroka česna

Bučo očistimo, in neolupljeno narežemo na srednje velike kose. Skupaj z neolupljenim česnom ter na krhlje (na četrtine) narezano čebulo jo malo naoljimo, posolimo ter damo v pečico za približno pol ure (na 200 stopinj). Vmes enkrat obrnemo, da se buča lepo zapeče in vse skupaj malo karamelizira (ampak ne zažge!). Ko je buča mehka vzamemo iz pečice. Bučo olupimo, ter nekaj celih kosov damo na stran. Ostale kose buče, česen in čebulo spasiramo s paličnim mešalnikom v kašo. Kašo malo pokuhamo, dosolimo, poporamo, dodamo malce žajblja, en strok surovega česna (za kontrast sladkemu pečenemu česnu) in zalijemo z malce rastlinskega mleka (ali smetane, približno deci), da pač dobimo željeno gostoto omake. Vmešamo testenine in voila...dober tek.

Ni komentarjev:

Objavite komentar