sobota, 12. januar 2013

Pečena kvinoja s špinačo

Recept za kvinojo je sposojen od tukaj, spremenjen v vegansko verzijo.

Sestavine:
-približno 100 - 150g kvinoje
-večja čebula
-pest listov špinače
-strok česna
-par kolobarjev rdeče paprike
-dve rezini tofuja
-jedilna žlica sezamovih semen
-olivno olje
-sol, poper, timijan, rdeča paprika, žlica moke ali koruznega škroba

Kvinojo skuhamo v vodi. Medtem na olju prepražimo čebulo, dodamo začimbe ter koruzni škrob, ter zalijemo z malce vode, da dobimo srednje gosto zmes. Odstavimo z ognja, ter vmešamo kuhano in odcejeno kvinojo, zdrobljen tofu, liste špinače in rezine paprike.
Plitek pekač pomažemo z oljem in posujemo s sezamovimi semeni, nato ga napolnimo s pripravljeno zmesjo. Zalijemo še z malce vode (cca deci) in pečemo odkrito na 150-180 stopinjah približno pol ure. Kvinoja na vrhu naj bo lepo hrustljava, v notranjosti pa naj bo bolj sočna. Postrežemo kot prilogo ali pa s solato.

Ni komentarjev:

Objavite komentar