ponedeljek, 20. maj 2013

Oranžni njoki z zelenim prelivom

Malce pomladnih barv za kosilo...Njoki so iz navadnega in sladkega krompirja, preliti pa so s čemaževim pestom.

Za približno 30 njokov vzamemo:
-tri srednje velike navadne krompirje
-dva srednje velika sladka krompirja
-dva stroka česna
-dve jedilni žlici olivnega olja
-sol
-malce bele moke

Navadni krompir neolupljen skuhamo. Sladki krompir in česen (oboje neolupljeno) pa malce pomastimo in pečemo v pečici na cca 250 stopinjah. Česen pečemo okoli 10 minut, ko rahlo porjavi, ga vzamemo iz pečice, mora pa biti še mehek. Krompir je pač pečen, ko ga lahko prebodemo z vilico. Vse skupaj olupimo in pretlačimo, dodamo olivno olje ter ohladimo. V hladno maso postopno vmešamo moko, dokler ne dobimo mehkega testa, ki ga lahko oblikujemo v svaljek. (Ne pretiravajte z moko, dodajete je le toliko, da  boste lahko oblikovali svaljke, ne preveč, sicer bo testo pretrdo in premokasto. Narežemo njoke ter jih kuhamo v kropu dokler ne priplavajo na površino (eno minuto ali manj).

Ni komentarjev:

Objavite komentar