nedelja, 19. maj 2013

"Omleta" z listi rdeče pese in čemaževim pestom

Čudovit zajtrk, če imate malce več časa za peko. Navedene količine so za eno osebo:

Za "omleto" potrebujemo:
-cca 120g trdega tofuja
-10 indijskih oreščkov namočenih čez noč
-tri jedilne žlice kvasnih kosmičev
-sok pol limone
-ščep posušenih alg
-jedilno žlico koruznega škroba
-jedilno žlico strtih lanenih semen
-dimljeno mleto papriko, sol, poper, timijan, malce kurkume (če želite rumeno barvo, če vam okus ni všeč, spustite)

Vse skupaj vržemo v blender, dodamo nekaj žlic vode (ne preveč, le toliko, da lahko blendate, raje dodajajte po malem) in zblendamo v gosto maso.

Nato narežemo nekaj mladih listov rdeče pese (mi smo vzeli tri), pol manjše rdeče čebule in strok česna. Vse skupaj malce prepražimo na olju, da pesa ovene. Ugasnemo ogenj, vse skupaj vmešamo v zblendano maso tofuja ter damo v pomaščen pekač. Debelina naj bo tam nekje 2 cm ali manj. Debelejša omleta se v notranjosti ne bo spekla. V omleto vrinemo še kakšen češnjev paradižnik in pečemo v pečici tam nekje pri 120 stopinj celzija približno 40 - 60 min, odvisno od debeline omlete. Ko je na vrhu zapečena jo malce prešpikamo z zobotrebcem, da se lepše zapeče še notri.

Za čemažev pesto pa zblendamo šop čemaževih listov, malce olivnega olja, sol, sok pol limone, malce vode, ter pest namočenih indijskih oreškov.

Ni komentarjev:

Objava komentarja