nedelja, 5. maj 2013

Ajdov sladoled (in ajdovo čokoladni puding)



Recept je malce spremenjena verzija presnega ajdovega pudinga, z dodatkom oreškov in datljev.

V blender vržemo:
-cca 100g indijskih oreškov (namočenih čez noč)
-tretjino skodelice ajde (namočene nekaj ur, lahko tudi čez noč)
-4 mehke datlje
-par žlic vode

Vse skupaj blendamo toliko časa, da dobimo kremasto zmes (nekako takšne gostote, kot humus). Dodamo zmrznjeno sadje (maline, borovnice, jagode, ali pa banano) ter še enkrat zblendamo. Postrežemo takoj.
Sladoled ni tako kremast kot tisti z avokadom, je pa malce drugačen...in bolj zdrav!

Za čokoladni puding pa vzamemo nekaj žlic (recimo tri jedilne žlice) mase iz blenderja predno smo dodali zmrznjeno sadje ter vanjo vmešamo temno čokolado (dve vrstici), ki smo jo stopili skupaj z nekaj žlicami kokosovega mleka. Pustimo v hladilniku da se malce strdi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar