sreda, 3. julij 2013

Paella

...ali po slovensko...paelja.

Sestavine:
-cca 100g bomba riža (kratkozrnat)
-malce olivnega olja
-pol rdeče paprike
-dva manjša paradižnika
-100g kuhanega belega fižola (ta debelega)
-nekaj zelenih stročjih fižolov
-4 kuhane artičoke
-čebula
-dva stroka česna
-nekaj cvetkov posušenega žafrana
-sol, poper
-dimljena mleta paprika
-limona

V ponvi za paello (ali pa navadni široki ponvi) segrejemo olje, prepražimo čebulo ter stročji fižol. Po nekaj minutah dodamo papriko ter paradižnik, malce popražimo ter zalijemo z malo vode. Kuhljamo nekaj minut, dodamo riž, začimbe, strt česen in postopoma zalivamo z vodo. Ko se riž malce nakuha (po kakšnih desetih minutah) na vrh vržemo kuhan beli fižol ter artičoke. Paelle ne mešamo. Ob postopnem dolivanju vode kuhamo približno 20 minut, ugasnemo ogenj, ter pokrijemo s krpo, da riž vsrka še preostalo tekočino. Pokapamo z limoninim sokom.

Ni komentarjev:

Objavite komentar