nedelja, 13. oktober 2013

Bučno lečina enolončnica (s kvinojo)

Uh, dolgo me ni bilo tule gor, zadnja objava je bila spisana poleti. Nekaj za pogret...

Sestavine:
-približno 400g - pol kg buče
-pol skoedlice kuhane čičerike
-4 listi listnatega ohrovta, z odstranjenimi stebli in narezanega na trakce (sezona ohrovta se je začela!!!)
-pol skodelice zelene leče
-manjša čebula, sesekljana
-tretjina paprike, narezana
-tri jedilne žlice kvinoje
-dva stroka česna
-pol pločevinke pelatov
-jedilna žlica harise
-sol, poper, dimljena mleta paprika
-mleta kumina (po okusu)

V lonec z vročim oljem vržemo lupljeno in na kocke narezano bučo, sesekljano čebulo ter papriko. Malo popražimo, da se čebula zmehča ter dodamo vse ostale sestavine. Zalijemo z malce vode ter kuhamo na nizkem ognju približno pol ure. Po potrebi zalivamo z vodo. Postrežemo s sojino kislo smetano.

2 komentarja:

  1. kaj je to harisa? je pomembna sestavina ali se jo lahko izpusti?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. harisa je omaka oziroma bolj neka gosta zmes iz dimljenih paprik, feferonov in zacimb (mislim da cesna, koriandra, kumine), uporablja se v S afriski kuhi. Ima okus po dimljenih paprikah, pa pekoca je.

      Izbriši