sobota, 30. november 2013

Riževi rezanci s čilijem, limeto in koriandrom

Počasi privajam brbončice na pekočo hrano. Za malo bolj pogumne smo poleg čilija dodali še sriracha omako. Postopek gre takole: Riževe razance skuhamo v kropu, odcedimo ter speremo s hladno vodo. V voku na sezamovem olju popražimo kocke tofuja (pražimo na močnem ognju, nekaj minut na vsak istrani, da se lepo hrustljavo zapečejo). Dodamo brokoli, mlado čebulico, limonino travo ter narezane čili paprike ter vse skupaj pražimo nekaj minut. Zalijemo z malce sojine omake, sokom ene limete ter dodamo malce mletega ingverja. Vmešamo rezance, ter posujemo s sesekljanim koriandrom in meto. Po želji jed pokapamo še s sriracha omako.

Sestavine:
-riževi rezanci
-približno 10 kock tofuja
-mlada čebulica (zeleni del)
-trije feferoni (narezani na kolobarje - mi smo dodali enega kajenskega ter dva birds-eye)
-nekaj cvetkov brokolija (narezani na majhne kose)
-sok ene limete
-jedilna žlica sojine omake
-mleti ingver
-steblo limonine trave (zunanje liste olupimo ter sesekljamo sredico)
-listi koriandra ter mete (sesekljani)

Ni komentarjev:

Objavite komentar