torek, 15. februar 2011

...aaaaand we're back! S čisto pravo sirovo torto

Brez sira, seveda.

Sestavine:

Za skorjo potrebujemo:
-paketek piškotov po izbiri (približno 8 piškotov)
-4 dateljne, namočene v vroči vodi
-jedilna žlica ali dve agavinega sirupa (lahko tudi javorjevega)
-pest kokosove moke

Za nadev:
-približno 200g indijskih oreškov (tistih ta ukrivljenih, ki izgledajo kot smokiji :)
-sok dveh limon (približno 1/4 skodelice)
-1/4 skodelice agavinega sirupa
-1/4 skodelice kokosovega masla
-žlica vanilijevega sladkorja
-ščepec soli

Indijske oreške namočimo za nekaj ur, da se zmehčajo (vsaj tri ure, lahko tudi čez noč).

Medtem naredimo skorjo, oz podlago. Zmiksamo namočene dateljne, dodamo nadrobljene piškotke, agavin sirup in kokosovo moko ter z maso obložimo pekač za torto. Če nimamo pekača za torto si lahko pomagamo tako, da v navadno posodo položimo prozorno folijo tako, da robovi gledajo ven. Zmes damo v hladilnik in se lotimo nadeva.
Oreške odcedimo ter skupaj z ostalimi sestavinami za nadev zmeljemo - v našem primeru smo to delali s paličnim mešalnikom, zato masa ni bila čisto gladka. Lepše bi šlo z multipraktikom (opomba: piši Dedku Mrazu). Vmešamo še kokosovo olje, ki smo ga prej stopili ter maso vlijemo v posodo s skorjo. Vse skupaj postavimo v zmrzovalnik za nekaj ur, ter kasneje prestavimo v hladilnik.
Pred serviranjem torto prelijemo s prelivom po želji. Mi smo segreli zmrznjeno gozdno sadje, z dodatkom sladkorja, vanilijevega sladkorja in cimeta ter pokuhali da se zgosti.

1 komentar:

  1. preizkušeno in bo še kdaj. tudi pri meni s paličnim mešalnikom (: hvala za recept!

    OdgovoriIzbriši