četrtek, 17. februar 2011

Ocvrtki iz bučk

...malce zažgani.

Sestavine:
-dve bučki
-dve mladi čebulici
-česen
-1/3 skodelice sojinega mleka
-žlica jabolčnega kisa
-1/2 skodelice moke (oz po potrebi)
-pecilni prašek
-turmerika, mleti feferoni, kumina, mleti koriander
-sol, poper

Bučke naribamo, posolimo ter pustimo stati nekaj časa, da spustijo vodo. V sojino mleko damo žlico jabolčnega kisa ter počakamo da se sesiri. V skledi zmešamo ožete bučke in ostale sestavine, masas naj ne bo preredka. Z žlico vlijemo maso v vroče olje, sploščimo v polpetke in ocvremo.

3 komentarji:

  1. Avtor je odstranil ta komentar.

    OdgovoriIzbriši
  2. Koliko ocvrtkov pa nastane iz te količine?

    OdgovoriIzbriši
  3. Jerneja, po pravici povedano se ne spomnim, ker jih ze dolgo nisem delala. Rekla bi, da kaksnih 5 do 6.

    OdgovoriIzbriši