nedelja, 27. marec 2011

Pečen tofu s salso *Vegan Soul Kitchen*

Še en recept iz Vegan Soul Kitchen.....in spet tofu. V bistvu je v knjigi en kup receptov s seitanom in tempehom (poleg obilo zelenjavnih, juhic in podobnega), ampak v vasi kjer živim se ne da kupiti ne prvega ne drugega. In ostane tofu. Se ne pritožujem, recept je super.

Za salso potrebujemo:
-1/2 skodelice kuhanega boba
-1/2 skodelice kuhane koruze
-srednje velik paradižnik, narezan na kocke
-3 jedilne žlice narezane rdeče čebule
-strok česna, sesekljan
-feferon
-2 jedilni žlici narezanih svežih listov koriandra
-jedilna žlica limoninega soka
-1/4 čajne žlice soli

Vse skupaj zmešamo in pustimo stati. Medtem spečemo tofu.

Sestavine:
-rezine trdega tofuja
-čajna žlica čebule v prahu
-čajna žlica česna v prahu
-jedilna žlica mlete paprike
-1/4 čajne žlice kajenskega popra
-jedilna žlica kumine
-jedilna žlica mletega koriandra
-čajna žlica soli
-čajna žlica popra
-olivno olje

Rezine tofuja stisnemo med papirnate brisačke da iztisnemo vodo. Vse sestavine (razen olja) zmešamo v skledi. Rezine tofuja pomažemo z olivnim oljem ter povaljamo v pripravljeni mešanici začimb. Spečemo v ponvi, približno 2-3 minuti na vsaki strani, da se rezine lepo hrustljavo zapečejo. Postrežemo s salso.

Ni komentarjev:

Objavite komentar