Prazniki se bližajo in začela sem razmišljati kaj bo na mizi za vegansko praznično pojedino. Ok, še več kot en mesec je do takrat, tako da lahko stestiram kar nekaj opcij. Prva je iz leče, orehov ter lešnikov. Mogoče bi zgledalo bolj "praznično" če bi maso spekla v ozkem pekaču in naredila neke vrste pečenko, ki se potem lepo elegantno nareže na rezine. Kdaj drugič.
Za približno 15 polpetov potrebujemo:
-skodelico zelene leče (suhe)
-2 naribana korenčka
-4 jedilne žlice krušnih drobtin (ali na drobne kose narezanega starega kruha)
-manjšo čebulo
-3 stroke česna
-pol skodelice narezanih orehov
-pol skodelice narezanih lešnikov
-čajna žlica koriandra
-čajna žlica mlete dimljene paprike
-sol, poper
-čajna žlica majarona ter origana
-2 čajni žlici strtih lanenih semen
-jedilna žlica paradižnikove mezge
-4 jedilne žlice vode
Lečo skuhamo, ohladimo ter zmečkamo med dlanmi (ali pa s tistim tečkalom za pire krompir), da zmes ni preveč gladka. Dodamo ostale sestavine ter pustimo stati kakšne pol ure ali več. Oblikujemo polpetke ter jih spečemo v ponvi. Zraven smo jedli v pečici pečen krompir, kolerabo, rdečo peso ter korenček.
Za približno 15 polpetov potrebujemo:
-skodelico zelene leče (suhe)
-2 naribana korenčka
-4 jedilne žlice krušnih drobtin (ali na drobne kose narezanega starega kruha)
-manjšo čebulo
-3 stroke česna
-pol skodelice narezanih orehov
-pol skodelice narezanih lešnikov
-čajna žlica koriandra
-čajna žlica mlete dimljene paprike
-sol, poper
-čajna žlica majarona ter origana
-2 čajni žlici strtih lanenih semen
-jedilna žlica paradižnikove mezge
-4 jedilne žlice vode
Lečo skuhamo, ohladimo ter zmečkamo med dlanmi (ali pa s tistim tečkalom za pire krompir), da zmes ni preveč gladka. Dodamo ostale sestavine ter pustimo stati kakšne pol ure ali več. Oblikujemo polpetke ter jih spečemo v ponvi. Zraven smo jedli v pečici pečen krompir, kolerabo, rdečo peso ter korenček.
Ni komentarjev:
Objavite komentar