sreda, 16. november 2011

Juha iz črnega fižola

Za se malo pogret. Od vseh vrst fižola se mi zdi črni še najbolj polnega okusa. Za bolj malo juhice (2 osebi) smo vzeli (količine niso povsod navedene ker so bile stvari dodane bolj po občutku, tako da kar pogumno):

-približno 300g suhega črnega fižola
-mleti koriander
-mleto kumino
-en cel čili
-mleto dimljeno papriko
-majaron
-dva lovorjeva lista
-čebulo
-tri stroke česna
-korenček
-pol rdeče paprike
-pol pločevinke pelatov
-sol
-sok limete

Fižol namočimo čez noč. Skuhamo v vodi z dodanimi začimbami, čilijem, korenjem, papriko, čebulo in česnom. Najbolje je če se vse skupaj kuhlja kakšni dve uri, da se fižol že malo razkuha. Ko je fižol kuhan dodamo pelate in še malo pokuhamo. Nekaj juhe spasiramo s paličnim mešalnikom, da je vse skupaj bolj gosto ter na koncu dodamo se sok limete (po občutku pač, lahko tudi postrežemo posebaj s kosi limete in si vsak sam okisa juho). Okrasimo z listi koriandra, kosi narezanega avokada ali paprike. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar