četrtek, 8. marec 2012

Pirine palačinke z blitvo in tofujem

Moj prvi poskus uporabe pirine moke brez mešanja z navadno moko....je uspel! Prvih par se je sicer prijelo (najbrž zato, ker ponev ni bila dovolj ogreta) potem pa so se pekle in obračale brez problema.

Za približno 10 palačink potrebujemo:
-2 skodelici polnozrnate pirine moke
-3-4 žlice olja (kateregakoli)
-sojino mleko (nisem merila koliko sem ga dodala, po občutku pač, da je masa dovolj gosta/redka)
-ščep soli

Vmešamo testo ter ga pustimo stati priblizno pol ure, da se zgosti. Potem ga po potrebi dodatno razredčimo da dobimo (ne preredko in ne pregosto maso). Na vroči ponvi spečemo palačinke.

Medtem ko je testo počivalo, smo naredili nadev iz:
-5 velikih listov blitve, narezane na trakove
-5 rezin tofuja, narezanega na kocke
-2 strokov česna
-popra
-čilija v prahu
-malce sojine omake
Vse skupaj pražimo približno 10-15 minut, ter nadevamo palačinke.

Preostale 'činke pojemo za zajtrk...

Ni komentarjev:

Objavite komentar