nedelja, 20. maj 2012

Kakavovo-bananina-datljeva torta

Za skorjo potrebujemo:
-cca 3/4 skodelice ovsenih kosmičev
-par jedilnih žlic agavinega sirupa
-pol čajne žlice melase
-cimet
-vanilijin sladkor
-1/3 skodelice kokosove moke
-limonino lupinico

Ovseni kosmiči naj bojo tisti ta zdrobljeni, če jih nimamo jih lahko malo zmeljemo v mikserju. Vanje vmešamo ostale sestavine ter z roko vgnetemo gosto maso. Z melaso pazljivo, oziroma odvisno katero uporabljate, jaz sem dodala tisto ta črno, ki ima grenak okus, zato le pol jedilne žličke, če dodajate rumeno melaso, lahko vvečjih količinah. Če se masa ne drži skupaj, dodamo par žlic vode. Maso v tanki plasti naložimo na krožnik ter pustimo stati nekaj časa, da se kosmiči napojijo.

 Kremo naredimo iz:
-300g dateljev
-jedilne žlice in pol kakava
-manjše banane
Datelji naj bodo mehki, ne tisti presušeni, ker se ne bodo lepo miksali, pa tudi dlje časa se namakajo. Namočimo jih v vročo vodo za kakšne pol ure, da se še dodatno zmehčajo. vse sestavine vržemo v mikser in zmiksamo do gladkega. Če je potrebno, dodamo kakšno žlico vode v kateri so se namakali dateljni.

Zadevščina je kar mehka in (še posebno če je skorja tanjša) se ne razreže preveč lepo. Mogoče je bolje narediti tortice za eno osebo v manjših posodicah, ki se potem lepo jedo kar direktno in jih ni treba mrcvariti na krožnik.


Ni komentarjev:

Objavite komentar