torek, 15. oktober 2013

Ječmenova "rižota" z bučo in hruško

Rižota je v navednicah, pač ne vsebuje riža, ampak ne vem kako naj jed drugače poimenujem. Poleg pa solata, ki vsebuje dve moji najljubši barvi, ter polivka iz tahinija, gorčice, soli, popra ter jabolčnega kisa.

Za rižoto potrebujemo:
-približno 400g buče
-nekaj ječmena
-manjši por (samo beli del)
-hruško
-deci suhega belega vina
-strok česna
-sol, poper, timijan, rožmarin

Bučo narežemo na večje kose, pokapljamo z olivnim oljem ter pečemo v pečici približno 20 min (ko lahko bučo prepikamo z nožem, je pečena). Olupimo. V ponvi popražimo por, dodamo česen, začimbe, pečeno bučo, ter zalijemo z vinom. Dodamo ječmen, ter med mešanjem postopno dolivamo vodo. Mešamo toliko, da se buča čimbolje razpusti.  Ko je ječmen skoraj kuhan, vržemo notri še olupljeno in narezano hruško.

1 komentar:

  1. Tole z bučo je malo presplošno. Buč je milijon vrst.

    OdgovoriIzbriši