sobota, 27. april 2013

Presni brownies

Poleg pa kava s kokosovim mlekom!

Recept je sposojen iz Veg Box Cafe, male restavracije v Canterbury-ju, kjer dobite sezonsko, organsko vegetarijansko in vegansko hrano. Če imate srečo, lahko naletite tudi na večer poezije, umetniške delavnice, koncerte in podobno. Fantje in dekleta pa tudi pripravljajo knjigo receptov...

-150g dattljev
-100g namočenih rozin
-4 jedilne žlice kakava v prahu
-250g brazilskih oreškov, namočenih v vodi čez noč
-50g strtih lanenih semen
-50g sončničnih semen
-125g sesekljanih orehov
-sezam

Datlje, rozine, kakav in brazilske oreške z malce vode zblendamo v gladko maso. Vmešamo semenke in orehe, ter maso nadevamo v pekač prekrit s peki papirjem. Posujemo s sezamovimi semeni in damo za nekaj ur v hladilnik.
Tole je moj prvi presni brownie in za moj okus se je čutilo malce preveč rozin. Naslednjič bom poskusila samo z dateljni. Ne pretiravati s količino vode, ker bo brownie premehek, raje poskusite zblendati sestavine bolj "na suho" če gre. In pa seveda, naslednjič bom nujno dodala več kakava :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar